06.05.2022

Automatiziran prijenos i pohrana tahografskih podataka prijevoznika i vozača

Ukoliko želite uspostaviti automatiziran prijenos podatka u SOTAH kontaktirajte info@sotah.hr.

Prema Pravilniku o prijenosu podataka u središnju bazu tahografskih podataka te načinu vođenja evidencije o radnom vremenu mobilnih radnika (NN 109/2018) prijevoznici  su dužni u SOTAH prenijeti sve tahografske podatke koji se odnose na aktivnosti koje izvrši prijevoznik ili koje su izvršene za tog prijevoznika te evidentirati aktivnosti vozača za razdoblje dok vozač ne upravlja vozilom .

Obveznici prijenosa podataka u SOTAH mogu to učiniti samostalno ili u suradnji s pravnim ili fizičkim osobama koji obrađuju tahografske podatke. Preuzimanje podataka iz tahografa uključuje kopiranje podataka zabilježenih u memoriji tahografa i tahografske kartice zajedno s digitalnim potpisom kako je definirano Uredbom (EU) 165/2014.

Prijenos tahografskih podataka je uspješan ako SOTAH potvrdi identitet i autentičnost pošiljatelja i ako se u postupku provjere podataka preuzetih iz tahografa, utvrdi kako je digitalni potpis valjan i da podaci nisu mijenjani ili brisani.

Prijevoznici su dužni osigurati da su u SOTAH sustav preneseni svi tahografski podaci za proteklo razdoblje od najmanje 12 mjeseci.

Formula

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam